Солодкі напої можуть спровокувати депресію

Американські дослідники встановили, що надмірне споживання солодких напоїв, в тому числі дієтичних, може викликати депресію.
Вони провели цікаве дослідження за участю 264000 людей у віці 50-70 років. Базувалося дослідження на споживанні різних фруктових напоїв, кави, чаю і лимонаду в період з 1995 по 1996 роки.
Через 10 років після цього дослідники провели опитування, в результаті якого з’ясувалося, що серед учасників було 11,3 тисячі випадків депресії.
Учасники, котрі випивали в рамках дослідження більше чотирьох стаканів або банок лимонаду на день, як правило у 3 рази частіше страждали на депресію, ніж люди, які ніколи не були любителями солодких напоїв.
Втім, автори дослідження заявляють, що ризик виникнення депресії зменшувався в середньому на 10 процентів, якщо людина споживала на день по чотири чашки несолодкої кави.
Керівник дослідження професор Хонглей, який представляє Національний інститут здоров’я, розповів журналістам, що отримані результати доводять те, що скорочення або повне виключення споживання дієтичних підсолоджених напоїв чи їх заміна несолодкою кавою насправді можуть допомогти скоротити ризик виникнення депресії. Проте, щоб всі висновки підтвердилися, необхідно провести нові дослідження.
Молоко забезпечує здорову старість

Про користь молока багато сказано. Його називають з давніх пір джерелом здоров’я. Нещодавно на базі результатів проведеного дослідження вчені підтвердили ще раз даний факт.
Дослідження британських фахівців виявило: якщо випивати склянку молока щодня в дитячому віці, то хода людини прискорюється в пенсійному віці на 5%. Крім того, ризик, що виникнуть проблеми безпосередньо в опорно-руховому апараті, знижується на 25%. Досягнення цього ефекту впливу різних факторів не схильне, тобто статі, ваги, соціального стану та ін.
Експерти зі Школи громадської та соціальної медицини, Університет в Брістолі, отримали результати, які підтверджуються даними попередніх досліджень, які доводять позитивний вплив щоденного споживання молока корови на фізичну активність немолодих людей і запобігання розвитку хвороб судин, а також серця.
Зелений чай небезпечний для печінки

Наприклад, вчені з Іспанії (центр Джона Іннеса при університеті Мурсії) виявили властивість зеленого чаю заважати засвоєнню вітаміну В9 (фолієвої кислоти). Фолієва кислота, між тим, має незвичайне значення для вагітних, тому що вона попереджає виникнення у плода недоліків, і якщо жінка вживає напій в ході вагітності, або на момент зачаття, у її плоду автоматично збільшується ризик уроджених дефектів. Також учені вважають, що небезпека присутня, навіть при вживанні всього декількох порцій на день.
Не радують також висновки, до яких у своїй роботі прийшли дослідники з державного Нью-Джерського університету. Як з’ясувалося, зелений чай може провокувати в печінці дегенеративні процеси. При активному та постійному його споживанні, в нашому організмі зростає число поліфенолів, які провокують несприятливі зміни в клітинній структурі органу – причому доза зеленого чаю, яка починає загрожувати здоров’ю, дорівнює двом звичайним європейським чашкам на день.
Комментариев нет:
Отправить комментарий